Image that works | Over mij
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
122
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-122,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Achtergrond

Welkom op mijn website! Ik ben Sandra Pieterse, personal branding- coach, imago consultant en trainer. Ik heb ruim 15 jaar ervaring binnen het HR- vakgebied in het bedrijfsleven en de overheid. Ik heb mij o.a. bezig gehouden met brede HR advisering, werving en selectie, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, coaching en training op gebied van personal branding, solliciteren, zichtbaarheid en persoonlijke presentatie. Dit combineer ik met het vakgebied van imago consultant. Hierin komt mijn passie voor kleur, stijl, kleding en personal branding samen. Ik zoek altijd naar de juiste match tussen personal brand, werk, imago en persoonlijke presentatie. De combinatie van mijn vakgebieden zorgt ervoor dat ik steeds de verbinding maakt tussen iemands innerlijk en uiterlijk. Dat blijft bijzonder, omdat je dan echt laat zien wie je bent. Mijn doel is dat elke young professional in Nederland uniek, onderscheidend, zichtbaar en optimaal tot zijn recht komt in zijn of haar werk.

 

Vanuit eigen ervaring herken ik de vragen waar veel young professionals tegenaan lopen, zoals:

  • Sluit mijn werk voldoende aan bij mijn kennis, ervaring en ambities?
  • Hoe creëer ik werk waar ik gelukkig van word en energie van krijg?
  • Past mijn werk bij wie ik ben en mijn kwaliteiten?
  • Is dit het nou? Ik kan en wil meer of ik wil iets anders, maar hoe realiseer ik dat?
  • Hoe ben ik zichtbaar op een manier die bij mij past?
  • Hoe kom ik over en hoe presenteer ik mezelf vol zelfvertrouwen?

Ik was vroeger vrij timide en verlegen en durfde niet goed zichtbaar te zijn. Vaak twijfelde ik  over het werk dat ik deed en of ik daarin voldoende tot mijn recht kwam. Ik heb onderzocht wat mij uniek en onderscheidend maakte en hoe ik daarmee het werk kon creëren waar ik gelukkig van werd. Ik heb veel geleerd van mijn zoektocht(en) en help daar nu andere young professionals mee. Lees hieronder mijn verhaal.

Wil je meer over mijn achtergrond, opleidingen en ervaring weten? Kijk dan op mijn LinkedIn pagina

Mijn verhaal

In het derde jaar van mijn opleiding Human Resource Management solliciteerde ik voor een stageplek bij mijn droombedrijf. Ik werd afgewezen, omdat ik te timide overkwam en de teleurstelling was groot. Toen merkte ik voor het eerst dat er soms iets extra’s nodig is om jezelf te onderscheiden en je doel te bereiken. Er is meer nodig dan alleen maar hard werken en goed je best doen.

Van timide naar kansen zien, pakken en zichtbaar worden

De jaren erna kreeg ik alle mogelijkheden om te ontdekken wat mij onderscheidend maakt. Ik liep stage bij een groot internationaal bedrijf, een echte mannenwereld. Ik moest mezelf hier laten zien en van me laten horen om iets te realiseren. Ik kroop uit mijn schulp en ontdekte dat als ik liet zien wie ik was, waar ik voor stond en wat ik allemaal kon, dat dat gewaardeerd werd en dat er dan kansen ontstaan.

 

Een aantal jaar later deed zich weer een belangrijk moment voor. Als ervaren hr-adviseur kreeg ik van een nieuwe manager die ik adviseerde te horen: ‘Ik weet eigenlijk niet waar ik je voor nodig heb.’ Die opmerking kwam binnen. Ik werd er onzeker van en tegelijkertijd wilde ik mezelf bewijzen. Ken je die momenten dat je jezelf een schop onder je kont moet geven? Dit was zo’n moment! Ik vroeg om een kans om te laten zien wat ik kon en die kreeg ik. Dat voelde als een overwinning. Ik liet zien wie ik werkelijk was, wat ik te bieden had en waarvoor je bij mij moet zijn. Er ontstond een mooie samenwerking en het leverde me het werk op dat ik graag wilde doen.

Waarom ik mensen help om het beste en mooiste uit zichzelf te halen

Later in mijn carrière merkte ik dat het werk dat ik deed me geen voldoening meer gaf. Mijn interesses waren veranderd en ik voelde de behoefte om op een andere manier van waarde te zijn voor mensen. Ik haalde minder energie uit mijn werk. Dit ging ik compenseren door buiten werktijd vrijwilligerswerk te doen bij Dress for success. Ik publiceerde in het Vakblad Kleur & Stijl een onderzoek naar het effect van kleding op het verkrijgen van een baan. Tegelijkertijd volgde ik veel opleidingen en cursussen op het gebied van kleur, stijl en imago en las boeken over personal branding en persoonlijke ontwikkeling. Ik merkte dat dit vakgebied me veel energie gaf en dat straalde ik ook uit. Daarnaast was die kennis en ervaring een geweldige aanvulling op mijn hr-expertise.

 

Binnen mijn werk zag ik mogelijkheden om beide vakgebieden te combineren door trainingen te geven over solliciteren, personal branding, zichtbaarheid en persoonlijke presentatie. Hier werd ik enthousiast van en ik voelde dat ik van betekenis was voor mensen. Een switch maken in het werk kon niet direct. Ik had immers een baan als hr-adviseur. Stap voor stap lukte het om meer trainingen te geven. Medewerkers waren enthousiast en vertelden erover aan collega’s. Dit voorzag in een behoefte die er binnen de organisatie bestond. Ik kreeg meer vragen en ging ook één-op-één begeleiding doen. Hierdoor kon ik een deel van mijn andere werk elders beleggen en me meer richten op coaching en training. Ik creëerde hierdoor mijn eigen baan. Young professionals werden mijn doelgroep.

 

Vanuit mijn eigen ervaring herken ik de vragen waar veel young professionals tegenaan lopen. Ik voelde dat ik mijn kennis en ervaring verder kon benutten en meer young professionals kon helpen. Zo ontstond mijn bedrijf Image that works!

 

Mijn zoektocht en ontwikkeling naar wat mij onderscheidend maakt en hoe ik dat kan laten zien en inzetten in mijn werk was niet altijd gemakkelijk. Ik had hier graag hulp bij gehad. Dit hoor ik ook vaak van young professionals die ik begeleid. Met mijn dienstverlening help ik jou als young professional om jouw personal brand te ontwikkelen, om te ontdekken wat jou uniek en onderscheidend maakt en hoe je dat aan anderen laat zien om jouw doelen te bereiken. Laat zien waar jij voor staat en creëer het werk waar je echt gelukkig van wordt.

Onderscheid jezelf, want er is niemand zoals jij!