Image that works | Over mij
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
122
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-122,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Achtergrond

Ik heb ruim 15 jaar ervaring binnen het HR vakgebied in het bedrijfsleven en de overheid. Ik heb mij o.a. bezig gehouden met brede HR advisering, projecten en thema’s zoals werving en selectie, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, coaching en training op gebied van solliciteren, zichtbaarheid en persoonlijke presentatie. Dit combineer ik met het vakgebied van imagoconsultant. Hierin komt mijn passie voor kleur, stijl, kleding en personal branding samen. Vanuit eigen ervaring herken ik de struggles waar veel young professionals tegenaan lopen. Ik was vroeger vrij timide en verlegen, durfde niet goed zichtbaar te zijn en heb vaak getwijfeld over het werk dat ik deed en of ik daarin voldoende tot mijn recht kwam. Ik ben zoekend geweest in wat mij uniek en onderscheidend maakte en hoe ik daarmee het werk kon creëren waar ik gelukkig van werd en optimaal tot mijn recht kon komen. Ik heb veel geleerd van mijn zoektocht(en) en help daar nu andere young professionals mee. De combinatie van HR en het imago vak maakt dat ik de verbinding kan maken tussen jouw innerlijk en hoe je jezelf echt laat zien aan anderen door middel van jouw persoonlijke presentatie.

Wil je meer over mijn achtergrond, opleidingen en ervaring weten? Kijk dan op mijn LinkedIn pagina

Mijn verhaal

Ik ben Sandra Pieterse. Te lang heb ik niet geweten wat mij bijzonder maakte.
Ik kom uit een fijn, warm gezin. Heb een leuke schooltijd gehad. En was zelfs als puber niet heel uitgesproken. Ik hield (en houd) van shoppen en van kleur, heb lang geturnd en deed de dingen gewoon goed. Dat hebben mijn ouders me meegegeven: ‘als je iets doet, doe het dan ook goed. Haal het beste uit iedere kans.’

Van timide naar kansen zien, pakken en zichtbaar worden

Toen ik werd afgewezen voor een stageplek omdat ik te timide over kwam, merkte ik voor het eerst dat er soms meer nodig is om een kans te grijpen. De jaren daarna kreeg ik alle mogelijkheden om te ontdekken wat dat ‘iets meer’ dan was. Ik vond een stageplek in een mannenwereld, waar ik ook mijn loopbaan begon. In die wereld moest ik mezelf wel laten zien, van me laten horen, om iets voor elkaar te krijgen. Ik kroop uit mijn schulp en ontdekte dat als je laat zien wat je in huis hebt, dat dat gewaardeerd wordt en er kansen ontstaan.
Ken je die momenten dat je jezelf een schop onder je kont moet geven? Dat de kans voorbij gaat als je niets doet? Dat je er echt moet staan en moet laten zien wat je waard bent, wat anderen aan je kunnen hebben? Ik kom die momenten regelmatig tegen. Bijvoorbeeld toen ik duidelijk wilde maken dat ik als ervaren HR-adviseur een onmisbare schakel in de plannen was. ‘Ik weet eigenlijk niet waar ik je voor nodig heb’ kreeg ik te horen. Ik vroeg om een kans om dat te laten zien en die kreeg ik. Dat voelde als een overwinning. En het leverde me het werk op dat ik wilde. Ik kon mee bouwen en ontwikkelen terwijl ik ook mezelf verder ontwikkelde.

Waarom ik mensen help om het beste en mooiste uit zichzelf te halen

Op een gegeven moment veranderde dat: ik kreeg steeds meer werk dat me vooral energie kostte, waarbij ik niet in mijn kracht stond. Thuis compenseerde ik dat door alles op te pakken waar ik wel energie van kreeg. Ik ging vrijwilligerswerk doen bij Dress for success; publiceerde in het Vakblad Kleur &Stijl een onderzoek naar het effect van kleding op het krijgen van een baan en volgde de ene na de andere training op het gebied van kleur, imago, personal branding en stijl. Daar kreeg ik energie van. En dat straalde ik ook uit. Langzaam maar zeker ging toen het balletje rollen: ik zocht en vond de ruimte om in mijn werk datgene te doen waar ik goed in ben, creëerde mijn eigen baan en zette mijn bedrijf op. Mijn missie werd duidelijk: Ik wil dat elke young professional in Nederland uniek, onderscheidend, zichtbaar en optimaal tot zijn recht komt in zijn werk. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Dan ben je uniek zichtbaar in je werk!

Inmiddels weet ik het: Ik help mensen om het mooiste en beste van zichzelf te laten zien.
Dat maakt mij bijzonder.