Image that works | 10 manieren om je te ontwikkelen binnen je werk
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
974
post-template-default,single,single-post,postid-974,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

10 manieren om je te ontwikkelen binnen je werk

Jezelf continu ontwikkelen is voor elke young professional belangrijk om zichtbaar en succesvol te zijn in je werk. Nu en in de toekomst. Maar hoe ontwikkel je je binnen het werk, zonder dat je meteen promotie hoeft te maken of een dure opleiding hoeft te volgen? Met deze 10 tips kan je direct aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling.

1. Nieuwe projecten
Meld je aan voor nieuwe projecten die gaan starten. Vaak zijn er genoeg mogelijkheden een bijdrage te leveren aan projecten binnen jouw afdeling of organisatiebreed. Inhoudelijk steek je veel op van nieuwe onderwerpen en daarnaast is dit goed voor je netwerk, jouw zichtbaarheid binnen de organisatie en je werkt eens samen met andere mensen.

2. Sluit je aan bij netwerken
Binnen grotere organisaties zijn er vaak verschillende netwerken actief, denk aan de personeelsvertegenwoordiging, een netwerk voor jonge medewerkers, bepaalde vakspecialisten die een netwerk vormen, etc. Kijk welke netwerken er in jouw organisatie actief zijn en welke voor jou interessant zijn en sluit je aan. Een netwerk van collega’s is ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten, te horen wat er binnen de organisatie speelt, vroeg op de hoogte te zijn van nieuwtjes, nieuwe projecten of vacatures die vrijkomen. Daarnaast hoor je waar hulp nodig is, wat collega’s voor werk doen of tegenaan lopen en kan je elkaar verder helpen. Een mooie bijkomstigheid; dit soort netwerken organiseren vaak leuke activiteiten waardoor je collega’s ook eens op een andere manier leert kennen.

3. Ga naar seminars, congressen, volg webinars en podcasts
Onderzoek welke seminars en congressen er zijn die voor jouw vakgebied interessant zijn. Congressen zijn meestal niet gratis, maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Zo organiseert 4youngpeople (https://www.4youngpeople.nl/) betaalbare workshops voor starters en young professionals op verschillende disciplines. The school of life (https://www.theschooloflife.com/amsterdam/) biedt ook verschillende lezingen en workshops aan, vooral over onderwerpen zoals filosofie en psychologie. Misschien niet jouw vakgebied, maar zeker interessant voor je algemene en persoonlijke ontwikkeling. Webinars zijn meestal gratis en bieden laagdrempelig de mogelijkheid je zowel binnen als buiten je vakgebied te ontwikkelen. Podcasts zijn een mooi medium om veel te leren en ideaal voor in de trein of auto naar je werk of tijdens een rondje hardlopen. Laagdrempeliger kan bijna niet. Ook hier is veel keus. Inspirerende podcasts over werk, een gelukkig leven en succes behalen zijn voorbeeld Michael Pilarczyk (https://www.michaelpilarczyk.nl/podcast/) of de 100% inspiratie podcast van Thijs Lindhout: (https://thijslindhout.nl/podcast/) goed voor veel waardevolle tips, inzichten en kennis op verschillende gebieden.

4. Lees vakliteratuur zoals vakbladen of digitale nieuwsbrieven
Vakliteratuur is altijd handig om bij te blijven in je vak. Abonneer je via je werk op een vaktijdschrift of schrijf je in voor verschillende digitale nieuwsbrieven, zodat je het laatste nieuws altijd ontvangt. Plan een moment in de week of maand, bijvoorbeeld een vrijdagmiddag om alle informatie rustig door te lezen en je weer helemaal up to date bent. Schrijf nieuwe inzichten of ideeën meteen op, zodat je er daarna mee aan de slag kan.

5. Interne uitwisseling
Altijd nieuwsgierig geweest wat die ene collega voor werk doet en wil je je eens verdiepen in een ander vakgebied of een ander soort rol? Onderzoek de mogelijkheden om tijdelijk van functie te ruilen. Op die manier kan je met een frisse blik naar het werk van een ander kijken. Je leert hoe het op een andere plek binnen de organisatie eraan toe gaat en je ontwikkelt jezelf op een ander gebied. En… wie weet, bevalt het beiden zo goed dat je definitief wilt ruilen van plek.

6. LinkedIn groepen
LinkedIn is niet meer weg te denken uit ons werkleven, maar benut je ook de mogelijkheden van LinkedIn groepen? Op LinkedIn kan je zoeken op groepen die voor jouw vakgebied relevant zijn en lid worden van die groep. Op die manier ontvang je specifieke informatie uit die groep, vacatures, kan je deelnemen aan discussies etc. Je maakt jezelf ook meteen zichtbaar als professional, je kunt ook zelf een groep aanmaken en beheren.

7. Sociale activiteiten zoals sporten met collega’s
Worden op jouw werk ook leuke activiteiten georganiseerd zoals sporten, borrels, uitjes etc? Ga hier vooral heen. Hier hoor je via informele kanalen wat er speelt. Altijd handig en je zit meteen dicht bij het vuur als die ene collega je vertelt dat hij hulp zoekt voor een gaaf project.

8. Zoek een buddy of coach
Als starter of young professionals kan je soms best wat hulp gebruiken door even met iemand te sparren, vragen te stellen over hoe bepaalde dingen werken binnen de organisatie of je twijfels of onzekerheden te bespreken. Hoe fijn is het als je dit kan doen met een buddy of coach uit de organisatie waar je niet direct mee samenwerkt? Vaak vinden meer ervaren collega’s het harstikke leuk om starters of young professionals te helpen en wegwijs te maken. Wordt een buddy of interne coach niet vanuit jouw organisatie geregeld? Vraag eens rond of een collega iemand weet die dit goed zou kunnen? Ga koffie drinken om kennis te maken en kijk of het klikt. En wie weet heb je straks een goede buddy of interne coach waarmee je met enige regelmaat kan sparren en van kunt leren.

9. Organiseer activiteiten
Een mooie manier om aan je ontwikkeling te werken is zelf actief activiteiten te organiseren. Dat kan door de tips uit deze blog, maar ook door zelf een interessante spreker (dat kan ook een collega zijn) te vragen iets te vertellen over een nieuw project. Ontmoet je bijvoorbeeld iemand bij een netwerkbijeenkomt met een interessant verhaal of ervaring; nodig diegene uit om jou en je collega’s te informeren en te inspireren. Of benader een vakcollega uit een andere organisatie om onderling kennis en ervaring uit te wisselen. Met en van elkaar leren kan op die manier heel laagdrempelig plaatsvinden.

10. Intervisie met collega’s
Intervisie is een ideale manier om met een klein groepje collega’s in alle openheid en vertrouwen elkaar te helpen met persoonlijke ontwikkeling. Bij intervisie breng je een casus in en onderzoek je met elkaar wat je hebt gedaan met die situatie, wat goed en minder goed ging en hoe je ervan kan leren. Dit kan een situatie zijn waar je trots op bent, maar ook een situatie die juist minder goed ging, of iets wat je lastig vind en vragen over hebt. Met je intervisiegroep help je elkaar door goede vragen te stellen, feedback en advies te geven. Je bouwt op deze manier met elkaar een waardevolle vertrouwensband op en leert veel van en met elkaar. Vraag aan collega’s wie dit interessant vindt en vorm een groepje van 4 tot 6 personen. Dit hoeven geen directe collega’s te zijn, maar kunnen ook juist mensen zijn waar je niet dagelijks mee samenwerkt.

Veel plezier met alle stappen die je in jouw ontwikkeling gaat zetten!