Image that works | 3 gouden tips om te ontdekken wat jou uniek en onderscheidend maakt.
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
732
post-template-default,single,single-post,postid-732,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

3 gouden tips om te ontdekken wat jou uniek en onderscheidend maakt.

Uniek zijn. Wat is dat eigenlijk? Iedereen is uniek, maar veel mensen weten niet wat hen uniek en onderscheidend maakt of durven dit niet aan de buitenwereld te laten zien. Of je verliest ergens je ‘uniek zijn’, omdat je bang bent anders niet aan verwachtingen te voldoen. Uniek, en dus jezelf, zijn moet je dúrven! Hoe doe je dat eigenlijk, jezelf zijn en laten zien? Ontdek het met deze 3 waardevolle tips!

TIP 1. Onderzoek waar je energie van krijgt en wat je leuk vindt om te doen
Dit zijn vaak de dingen die je weinig moeite kosten en waarvan je in een flow terecht komt als je ze doet. Je vergeet de tijd en alles om je heen en doet de dingen met veel gemak en plezier.  Als je erover praat, straal je en het enthousiasme spat er vanaf! Vind je het lastig om te bedenken welke dingen dit voor jou zijn? Denk dan terug aan vroeger. Wat deed je toen graag? Of denk aan je werk: wanneer ga je met een voldaan gevoel naar huis? Je kunt ook denken aan je hobby’s en favoriete sport. Denk zo breed mogelijk, alles is goed!

TIP 2: Onderzoek wat jouw kwaliteiten en talenten zijn
Dit ligt in het verlengde van tip 1, alleen gaat het er hier om te onderzoeken waar je goed in bent. Dit zijn dingen die voor jou soms heel vanzelfsprekend zijn maar voor anderen niet. Wees dus niet te bescheiden! Ben je bijvoorbeeld een geweldig organisatietalent? Of ben je goed in het maken van complexe excel overzichten? Liggen jouw kwaliteiten op het communicatieve vlak en weet je door het stellen van de juiste vragen goede gesprekken te voeren? Noteer alles wat er in je opkomt. Schrappen kan altijd nog. Kost het je moeite om je talenten en kwaliteiten te benoemen? Denk dan aan het volgende: waar vragen collega’s jou altijd voor? Voor welke kwaliteiten krijg je vaak complimenten van anderen? Vráág het anders gewoon aan je partner, collega’s, vrienden, of familie. Zij kunnen vast een aantal echte talenten en kwaliteiten benoemen!

TIP 3: Onderzoek wat jij echt belangrijk vindt in je werk en in het leven
Dit klinkt als een grote en lastige stap, maar je ontdekt het als je tijd neemt om hier over na te denken. Iedereen heeft eigen drijfveren die motiveren om dingen te doen. Wat is voor jou belangrijk? Is dat plezier, uitdaging, liefde en geborgenheid, zekerheid, vrijheid, onafhankelijkheid, creativiteit, kennis en ervaring, ontplooiing, leren en ontwikkelen, invloed en macht, duurzaamheid of misschien gezondheid? Bedenk welke elementen voor jou als een rode draad door je leven lopen.

Om je even op weg te helpen vertel ik je over mijn eigen rode draad. Ik heb altijd honger naar nieuwe informatie en kennis die ik voor mijn werk gebruiken kan. Ik volg opleidingen en trainingen die ik interessant vind, houd vakliteratuur bij en ga naar bijeenkomsten. Daar ontmoet ik vakgenoten of collega’s waarmee ik graag spar over ontwikkelingen en wat ons in het vak bezig houdt. Nieuwe ideeën opdoen en elkaar inspireren geeft me een heel goed gevoel! Net als het aan anderen doorgeven van mijn kennis en ervaring. Maar nu is de vraag: wat is voor joú belangrijk?

Wat kan ik er mee?
Je hebt nu een beeld van wat jou uniek en onderscheidend maakt. Wat kan je ermee?

  • het helpt je bij het maken van keuzes zowel in werk als privé. Als je weet wat bij jou past en wat jou bijzonder maakt, kun je beter richting bepalen. En dat kun je goed gebruiken in je werk of voor een volgende stap in jouw loopbaan.
  • het geeft focus. Je weet wat wel en niet bij je past waardoor je makkelijker nee zegt tegen de dingen die niet bij je passen.
  • het geeft herkenbaarheid voor jezelf maar ook bij anderen. Als collega’s bijvoorbeeld weten dat jij goed ben in presentaties geven, zullen ze eerder aan jou denken wanneer ze iemand voor een presentatie zoeken. Dit leidt er toe dat je meer werk naar je toe trekt doordat mensen weten waar jij goed en uniek in bent.

Veel succes met het ontdekken wat jou uniek en onderscheidend maakt en dit laten zien aan anderen!

Kan je hier hulp bij gebruiken? Of wil je weten hoe je jouw unieke talenten en kwaliteiten zichtbaar maakt aan anderen? Ik ontdek en ontwikkel graag samen met jou je unieke personal brand, zodat je weet wat jou onderscheidend maakt en je vol impact jouw doelen kunt bereiken. Kijk voor meer informatie op: https://www.imagethatworks.nl/personal-branding/