Image that works | 5 sollicitatietips om de baan te vinden die echt bij je past
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
959
post-template-default,single,single-post,postid-959,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

5 sollicitatietips om de baan te vinden die echt bij je past

Je hebt een tijdje ergens gewerkt en merkt dat je toe bent aan een nieuwe baan. Werk dat nog beter bij je past en waar je nog meer op je plek bent en het verschil kunt maken. Hoe vind je in het oerwoud van alle vacatures de baan die echt bij je past? Deze 5 tips helpen je op weg.

1. Netwerken werkt!
Je kan alle vacatures afstruinen, LinkedIn doorpluizen, vacature alerts aanmaken. Deze manier van solliciteren werkt en leidt tot veel mooie matches. Echter, veel vacatures komen niet eens online te staan en juist deze categorie vacatures is heel interessant. Dit zijn de vacatures die vervuld worden via via, oftwel via het netwerk van mensen. Zorg dus dat je de vacature voor bent en ga met veel mensen in gesprek wanneer je open staat voor een nieuwe baan. Zoek bijvoorbeeld mensen op LinkedIn die nu het werk doen dat jij graag zou willen doen. Maak contact en vraag of je eens mag bellen of op de koffie mag komen. Je vraagt dan niet om een baan, maar juist om informatie, tips en advies. Van deze mensen kan je namelijk veel leren over welke stappen je nog moet zetten om de baan te krijgen die jij ambieert. Denk je, dat is gek een onbekende benaderen die heeft daar vast geen zin in? Niets is minder waar. Mensen vinden het bijna altijd leuk om iets over hun werk te vertellen aan mensen die oprecht geïnteresseerd zijn. En stel dat deze persoon opeens een andere baan krijgt en jouw droombaan komt vrij…. Dan ben je alvast in beeld en kan je de vacature voor zijn voordat die online wordt uitgezet.
Daarnaast heeft netwerken nog meer mooie voordelen: je leert mensen kennen, en zij kennen weer mensen, je doet waardevolle informatie op over organisaties, het werk etc. Daarnaast is het inspirerend om veel verschillende mensen te spreken. Je krijgt er nieuwe ideeën van en het helpt je om jouw beeld van jouw gewenste nieuwe stap nog beter te concretiseren.

2. Kijk met een open blik
Vacatures zijn heel waardevol omdat ze veel informatie verschaffen over een baan, de organisatie en wat van je verwacht wordt. Echter vaak genoeg laten we ons afschrikken door de eisen die gesteld worden. In de praktijk blijkt dat vooral vrouwen pas solliciteren als ze er zeker van zijn dat ze aan alle vereisten voldoen en zeker weten dat ze het werk kunnen. Mannen zijn sneller geneigd om te solliciteren, ook als ze nog niet aan alle vereisten voldoen. Kijk met een open blik naar een vacature. Beschik je nog niet over alle gewenste vereisen? Kijk dan wat je extra meeneemt wat relevant is voor deze baan of voor het bedrijf. Oftewel richt je op wat je wel komt brengen in plaats wat je nog wil leren en ontwikkelen. Bel ook altijd na aanleiding van een vacature om meer informatie in te winnen. Klopt het beeld dat je van een vacature hebt of zit het toch anders? En is het dan nog steeds een interessante vacature voor jou? De extra informatie die je verkrijgt in zo’n telefoongesprek is van grote waarde en kan je gebruiken in je sollicitatiebrief en daarna in een gesprek.

3. Blijf authentiek
Heb je een vacature gevonden die je aanspreekt en waarop je wil solliciteren doe dat dan op een manier die bij jou past. Blijf in de motivatiebrief en CV dicht bij jezelf en wat bij jou past. Er zijn veel online mogelijkheden om een mooie CV op te maken. Erg handig, maar zorg wel dat je jezelf erin blijft herkennen en niet door het format in een keurslijf gestopt wordt. Voeg bijvoorbeeld nog iets extra’s toe waarmee de organisatie meer over jou te weten komt zoals een persoonlijk profiel, een filmpje, een link naar jouw website een portfolio van resultaten die je bereikt hebt etc. Zorg in ieder geval dat mensen je door middel van je brief al echt wat beter leren kennen. Dat kan je doen door qua schrijfstijl, woordkeuze, opbouw origineel te zijn, zodat je onthouden wordt tussen alle brieven en dat mensen nieuwsgierig naar je worden en je willen ontmoeten.

4. Wees kritisch
Vaak hoor ik van young professionals die gaan solliciteren dat ze willen passen in het volledige profiel dat wordt gevraagd voor een functie. Alles om er maar voor te zorgen dat de organisatie jou de baan geeft. Hierbij wordt vaak vergeten dat een sollicitatiegesprek twee richtingsverkeer is, waarbij de organisatie onderzoekt of je bij hun past, maar jij onderzoekt net zo goed of de organisatie bij jou past. Vaak zijn mensen daarbij niet kritisch genoeg. Probeer in een sollicitatiegesprek voor jezelf na te gaan of deze baan en de organisatie wel echt bij jou past. Stel dus vooral veel vragen die je helpen om een goed en realistisch beeld te krijgen. Denk aan vragen over hoe je werkdag eruit ziet, hoe de sfeer is, met wie je gaat samenwerken, wat er van je verwacht wordt. Wees daarbij ook duidelijk wat jij verwacht in een baan, van collega’s, van een leidinggevende. Niets zo vervelend als dat je er in je eerste werkweek achter komt dat je nieuwe leidinggevende nogal directief is, terwijl jij het beste tot je recht komt bij een coachende stijl van leidinggeven. Bedenk van tevoren wat voor jou belangrijke elementen zijn die je werk leuk maken en toets die in het gesprek. Op die manier kan je een goede afweging maken of dit de baan is voor jou. Daarnaast zorg je er hiermee ook voor dat het een gelijkwaardig gesprek wordt in plaats van dat de organisatie alleen maar vragen stelt die jij beantwoordt.

5. Presenteer jezelf zoals je bent
Yes, je mag op sollicitatiegesprek! Leuk en tegelijkertijd heel spannend. Wat trek je aan? Hoe presenteer je jezelf zo goed mogelijk? Wat zeg je wel en niet?
Voordat je een outfit kiest voor je sollicitatiegesprek onderzoek je eerst wat voor soort organisatie het is (dit heb je waarschijnlijk al gedaan voordat je ging solliciteren). Is het een formele organisatie of juist een bedrijf in de creatieve sector of de overheid? Dit is belangrijk om te weten omdat het je informatie geeft over de cultuur, sfeer en kledingcodes (deze zijn lang niet altijd omschreven, maar vaak wel ongeschreven regels). Verdiep je hierin. Kijk of je mensen uit je netwerk kent die bij het bedrijf werken. Benader hen en vraag om meer inside informatie. Hoe gaan mensen gekleed die daar werken? Bij een bank zal dit anders zijn als bij de overheid of een zorginstelling. Twijfel je? Ga dan liever iets formeler gekleed dan te casual. Als je formeler gekleed bent en dit blijkt toch overdressed te zijn, dan heb je in ieder geval laten zien dat je je best ervoor hebt gedaan.

Trek iets aan wat er representatief en verzorgd uitziet en waar jij je lekker in voelt. Bedenk een dag voor het gesprek alvast wat je aan wilt doen en pas het vast. Je wil niet op de dag van je gesprek erachter komen dat jou nette overhemd nog in de was zit. Draag je nooit een jurkje en voel je je fijn in een broek, draag dan vooral een broek. Wanneer jij je lekker en zelfverzekerd voelt in je kleding straal je dat ook uit. Wees niet bang om kleur te gebruiken en jezelf te laten zien. Ga echter niet over de top en wees je ervan bewust dat bepaalde kleuren, zoals rood een dominante uitstraling kunnen hebben en daardoor minder geschikt zijn voor een sollicitatie.

Bereid je gesprek op zo’n manier voor dat je voorbereid bent op voorbeelden die gevraagd gaan worden. In een vacature staan vaak competenties en kwaliteiten die de organisatie graag wil terugzien bij hun nieuwe collega. Hier kan je ter voorbereiding concrete voorbeelden bij bedenken van situaties waaruit blijkt dat jij over die competenties en kwaliteiten beschikt. Schrijf ze op en neem je aantekeningen mee, op die manier kan je altijd even in je voorbereiding kijken als je het niet meer weet. Opschrijven helpt je om dingen beter te onthouden. Je zal dan zien dat je je aantekeningen vaak niet eens meer nodig hebt tijdens een gesprek.

Veel succes met jouw volgende sollicitatie!