Image that works | Imago hulpmiddel
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
932
post-template-default,single,single-post,postid-932,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Imago hulpmiddel

Imago
Imago is het beeld dat een ander van je heeft. Jouw imago is een combinatie van jouw innerlijk, uiterlijk, verbale- en non verbale communicatie.

Jouw imago en hoe je overkomt zijn belangrijk om jouw doelen te verwezenlijken. Als jouw imago klopt bij wie je bent en wat je uitstraalt ben je op je krachtigst.

Wil je aan de slag met jouw imago dan kan onderstaand hulpmiddel je helpen.

I: identiteit

Wie ben jij als persoon? Wat is jouw identiteit? Zorg dat je jouw identiteit overbrengt en zichtbaar maakt in jouw inhoudelijke verhaal en persoonlijke presentatie.

M: maatwerk

Iedereen is uniek en dat is jouw imago dus ook. Het is maatwerk en kan geen kopie zijn van iemand anders. Immers jouw combinatie van innerlijk, uiterlijk, verbale- en non verbale communicatie zal niemand anders hebben. Maak daar dus gebruik van.

A: authentiek

Een imago moet echt zijn. Is een imago niet echt dan prikken mensen daar snel doorheen. Daarnaast hou je het zelf ook niet lang vol om een imago in stand te houden dat niet echt bij je past. Authenticiteit is dus cruciaal. Blijf dicht bij jezelf en laat zien.

G: gelegenheid

Afhankelijk van de gelegenheid en het doel dat je hebt kan je kiezen wat je van jezelf laat zien en benadrukt. Bedenk dus voordat je naar een gelegenheid gaat wat je graag wil bereiken en stem je persoonlijke presentatie en verbale- en non verbale communicatie hierop af.

O: onderscheidend

Jij bent uniek en dat mag je uitdragen en laten zien. Weet je niet goed hoe? Onderzoek dan eerst wat jou onderscheidend maakt. Wat heb jij aan kennis, talenten en ervaring. Wat heb je meegemaakt en doorleefd wat jou onderscheidend maakt tov anderen? Wat is jouw unieke manier van communiceren en jezelf presenteren? En kan je dat extra versterken door jouw persoonlijke presentatie?