Image that works | Maak jezelf zichtbaar!
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
734
post-template-default,single,single-post,postid-734,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Maak jezelf zichtbaar!

Zichtbaarheid. Voor de één iets wat van nature moeiteloos lijkt te lukken. En voor de ander een woord met een negatieve associatie, omdat “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg ” en “het gaat toch om wat ik kan?” er zo ingesleten is. Begrijpelijk dat je zo denkt. Alleen… in deze tijd waarin iedereen continu ‘in beeld’ is, is het extra belangrijk dat dit beeld ook klopt! Dat het beeld dat mensen van jou hebben, ook past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. Niet alleen online, maar ook óffline. Want hoe zichtbaar je online ook bent, veel contactmomenten zijn nog steeds persoonlijk, face to face.

Maar hoe zorg je op je werk nu dat je óffline zichtbaar bent? Dat je ópvalt, en laat zien wat je in huis hebt en daarmee de gewilde kansen in je werk kunt pakken. Ik geef je drie gouden tips:

Tip 1: Zet je bescheidenheid opzij!
Bescheidenheid is een mooie eigenschap. Helaas is deze eigenschap in een werkomgeving niet altijd even handig. Hoe weten anderen wat je doet en hóe je het doet, als je dat niet laat zien of horen? Nu hoef je echt niet van de daken te schreeuwen hoe geweldig je bent, maar deel wel vooral je kennis, ervaring en extra inzet. Vaak weten medewerkers op één kantoor niet eens wat de ander doet. Zonde! Laat je collega’s en leidinggevende weten waar je mee bezig bent! Neem hen mee in jouw werkproces. Deel waar je tegenaan loopt, wat goed loopt en waar je hulp bij kunt gebruiken. Sparren met collega’s is altijd waardevol en het maakt dat je met elkaar verbindt. Of deel in een dag- of weekstart waar je mee bezig bent. Het gaat hierbij niet om details maar vooral dat mensen weten dat jij met een bepaald onderwerp aan de slag bent, zodat mensen aan jou denken als daar over gesproken wordt. Hiermee creër je dat mensen vaker jouw naam gaan noemen, je mening vragen of je benaderen om mee te doen.

Tip 2: Laat van je horen!
In het verlengde van tip 1: laat van je horen! Letterlijk en figuurlijk! Is er een projectgroep waar deelnemers voor gezocht worden? Meld je aan. Wordt er een vrijwilliger gezocht om een uitje te organiseren? Steek je hand op. Is er een rondvraag tijdens een werkoverleg? Stel een vraag. Of nog beter, deel informatie! Wees aanwezig en val op, zodat mensen (op een positieve manier) niet om je heen kunnen. Probeer hierbij wel een balans te vinden tussen zichtbaar zijn en jezelf zijn. Als je van nature wat introverter bent, hoef je niet gelijk een uitgebreide presentatie te geven. Begin gewoon klein en doe wat goed voelt. Zet een eigen punt op de overlegagenda of stel een nodig werkoverleg voor. Wil je eigenlijk wel meer durven en doen? Prima! Uit je comfortzone stappen is namelijk een geweldige manier om aan je zichtbaarheid te werken.

Tip 3: Laat je zien!
Om meer op te vallen, moet je ervoor zorgen dat mensen niet om je heen kunnen. Jouw persoonlijke presentatie is een krachtig instrument om dat te bereiken! Het bestaat uit meerdere elementen: kleur, kleding, stijl, stem, houding, non verbale communicatie etc. Door te werken aan deze elementen kun je benadrukken wat je zegt en versterken wat je uitstraalt. Praat je bijvoorbeeld hard of zacht en met veel of weinig gebaren? Welke kleding draag je en welke kleur trek je aan om jouw boodschap extra kracht bij te zetten? Welke houding neem je aan tijdens een belangrijk gesprek en hoe laat je je kwaliteiten zien door middel van kleding en kleur? Wees je ervan bewust dat al deze factoren bijdragen aan jouw zichtbaarheid en de indruk de je achterlaat.

Maak keuzes die je zichtbaarheid vergroten. Val op en je zult ervaren wat dit je brengt: meer kansen in je werk en het sneller bereiken van je doelen. Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Kijk op https://www.imagethatworks.nl/kansen-creeren/

Wil je jouw persoonlijke presentatie versterken om zo de indruk achter te laten die jij wílt achterlaten? Kijk dan op https://www.imagethatworks.nl/persoonlijke-presentatie/

Veel succes en laat je zien!