Image that works | Ontwerp jouw loopbaan
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
919
post-template-default,single,single-post,postid-919,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ontwerp jouw loopbaan

Onlangs heb ik het boek “Hoe word je alles?” van Emilie Wapnick gelezen. Het boek triggerde me meteen door de ondertitel: voor mensen die (nog steeds) niet weten wat ze willen worden. Wat wil je worden is best een lastige vraag die ons al vanaf jongs af aan wordt gesteld. Wat het lastig maakt is dat je vaak het gevoel krijgt dat je met één beroep/ rol/ functie de vraag moet beantwoorden. De meeste (young) professionals die ik tegenkom hebben voor een aantal onderwerpen een grote drive en willen het verschil maken en iets bijdragen aan de wereld. Om dit te vatten in één functie is nog best een uitdaging, en waarom zouden we ook? Het is prima om veel interesses en passies te hebben en om je niet vast te pinnen op één vakgebied, omdat we dat zo gewend zijn.

In haar boek spreekt Emilie over de term Multipotentialist (ja je leest het echt goed;-), hiermee doelt ze op mensen met veel interesses en creatieve doelen. Denk bijvoorbeeld aan Richard Branson. Hij richtte Virgin Group op dat 400 bedrijven heeft op verschillende gebieden zoals muziek, luchtvaart en communicatie. Maar bijvoorbeeld ook Linda de Mol; televisie maker, presentatrice, actrice, heeft een tijdschrift en online platform. Chantal Janzen; presentatrice, actrice, zingt en speelt in musicals, heeft een tijdschrift en online platform. Multipotentialisten zijn er in alle soorten. Sommigen mensen hebben 8 projecten naast elkaar lopen en anderen vinden het fijn om jarenlang in 1 onderwerp te duiken om zich vervolgens weer in een nieuw onderwerp te verdiepen. En dan zijn er nog allerlei tussenliggende varianten.

Multipotentialisten onderscheiden zich doordat ze heel goed in staat zijn om meerdere concepten samen te brengen en daaruit iets nieuws te creëren. Daarnaast zijn snel leren, aanpassingsvermogen, het grote plaatje kunnen zien en snel verbanden kunnen zien en vertalen grote talenten van multipotentialisten. Als je het mij vraagt een super mooie combinatie van kwaliteiten en talenten die op veel plekken goed tot zijn recht zouden komen en waar veel organisaties om staan te springen.

Emilie geeft in haar boek goed weer dat het voor mensen met veel interesses en creatieve doelen verder gaat dan een carrière plannen, maar dat het nog belangrijker is om je leven goed in te richten, zodat het past bij jou als persoon. Hierin onderscheidt ze drie belangrijke elementen: geld, zingeving en variatie. Deze elementen zou iedereen eens in de zoveel tijd naast zijn leven en werk kunnen leggen om te kijken of je nog tevreden bent met hoe jouw leven er op dit moment uitziet. Denk hierbij aan vragen als: Welke financiële behoeften en doelen heb je? Wat is zingeving voor jou? Wanneer is een dag zinvol geweest? Wat is variatie voor jou? Op welke manier heb je variatie nodig in je werk?

Het boek geeft mooie inzichten over nieuwe werkvormen om je werk in te richten. Zo onderscheidt Emilie het “Smeltkroes model” waarbij iemand al zijn interesses en doelen weet te bundelen in één baan/ carrière. Het “schuine streep model” combineert een aantal verschillende parttime banen/ beroepen met elkaar. Het “Einstein model” werkt door de combinatie van één vaste baan of onderneming waarbij daarnaast alle tijd en energie opgaat naar interessante persoonlijke projecten die in de vrijetijdssfeer blijven (en waar dus geen noodzaak is om (veel) geld mee te verdienen). Daarnaast is er het “Feniks model” waarbij mensen een bepaalde periode helemaal in een baan duiken om zichzelf daarna weer opnieuw uit te vinden en een nieuw beroep/ baan vinden waar ze helemaal voor gaan. Deze werkvormen geven een mooi beeld van hoe je met werk kan omgaan en dat er zoveel manieren mogelijk zijn.

Als ik naar mijzelf kijk is wat ik doe ook niet in één hokje te stoppen. Zo ben ik ondernemer, adviseur, coach, trainer voor (young) professionals. Ik help ontdekken wat hen uniek en onderscheidend maakt, hoe ze dat aan anderen laten zien door hun persoonlijke presentatie en kunnen inzetten in hun werk. Daarnaast ben ik ook adviseur arbeidsmarktcommunicatie, trainer en coach in een parttime baan bij de overheid. Dit zou je kunnen bestempelen als een variant op het “schuine streep model”.

Ik werd door dit boek en de benadering van Emilie tav multipotentialisten enorm aangetrokken. Het past wat mij betreft helemaal in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt waarbij je veel meer uitgaat van jouw unieke talenten en kwaliteiten en dat je hier werk bij zoekt waarin je dat kwijt kan. Ik denk dat deze manier van werken zoveel variatie en zingeving biedt doordat je jezelf continu uitdaagt en scherp blijft of een vakgebied of werkvorm nog bij jou past. Het biedt de ruimte om een plek te geven aan al jouw interesses en passies, waarbij je zelf beslist op welke manier ze in jouw leven passen. Of iemand dan een multipotentialist is of niet vind ik niet eens zo belangrijk, maar het gedachtegoed biedt veel vrijheid en ruimte om een ander gesprek te hebben over talenten, passies en werkinvulling. Ik denk dat organisaties hier ook ontzettend blij mee zullen zijn, want nog onbekende talenten van mensen kunnen nog meer benut worden. Een mooie win-win situatie. Daarnaast zijn aanpassingsvermogen, snel kunnen leren, verbindingen kunnen leggen en vanuit verschillende concepten iets nieuws creëren geweldige talenten en vaardigheden die het verschil kunnen maken voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Kortom; benut al je talenten en passies, kijk hoe je ze vorm en inhoud kan geven in je leven, of dat nou via een betaalde baan of onderneming is of door middel van vrijetijdsbesteding. Emilie heeft een interessante Tedtalk gegeven over dit onderwerp, dus laat je door haar inspireren en kijk het terug via: https://www.ted.com/talks/emilie_wapnick_why_some_of_us_don_t_have_one_true_calling?language=nl