Image that works | Professioneel gekleed tijdens de zomer
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
912
post-template-default,single,single-post,postid-912,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Professioneel gekleed tijdens de zomer

Het is zomer en heerlijk warm weer in Nederland. Dit roept de vraag op hoe je er representatief uit blijft zien op het werk als de temperatuur stijgt.
Vele artikelen, tweets, do’s en dont’s en etiquette worden gepubliceerd over dit onderwerp. Hoe vind je jouw weg door al deze informatie en zorg je dat je representatief en professioneel gekleed blijft op een manier waar jij je prettig bij voelt?

Onderstaande tips helpen je hierbij:
– bedenk vooraf welke afspraken je op een dag hebt en hoe je hiervoor gekleed wil zijn; Een belangrijke klant vraagt een andere outfit dan een dag zonder afspraken.
– bedenk hoe je wil overkomen en of je kleding jouw doel en persoonlijkheid voldoende ondersteunt en versterkt.
– zorg voor extra aandacht voor je uiterlijke verzorging tijdens warme dagen, zoals een goede (niet overheersende) deodorant, een extra opfris moment tussen afspraken door, glad geschoren benen voor de vrouwen, nette verzorgde nagels etc.
– in veel kantoorpanden staat de airco vol aan tijdens warme dagen. Hierdoor is zomerse kleding op kantoor niet altijd nodig, omdat het te fris is. Je kan ervoor kiezen om die korte broek wel van en naar kantoor aan te trekken, maar op het werk te verwisselen voor zakelijke representatieve kleding.

– is jouw werkomgeving niet toegerust met een goede airco? Kies dan je kleding van lichte stoffen en van natuurlijke materialen zoals linnen, zijde of katoen. Probeer synthetische stoffen zoals polyester en viscose te vermijden. Hierin ga je meer zweten.

– wijd vallende kleding beweegt meer en kan daardoor fijner zitten bij warm weer en zorgt ervoor dat als je zweet, dit minder snel in je kleding trekt.

– op donkere kleuren of prints zie je eventuele zweetplekken minder snel.
– voor vrouwen is er veel keus qua verschillende modellen wijder vallende broeken gecombineerd met een leuke top, broekpakken van linnen of katoen, rokken met een leuke blouse met korte mouwen, jurken met een kort mouwtje. Ook hier is het handig om voor jezelf te bedenken of je outfit past bij je doel en gelegenheid van de dag. Draag je een rok of jurkje en daarmee blote benen, zorg dan dat de bovenkant niet teveel afleidt door een diep decolleté. Kies een leuke sneaker, pump of sandaal voor eronder.

– voor mannen is er ook genoeg om te dragen bij zomerse temperaturen, denk aan een dunne jeans met wat linnen erin (voelt meteen minder zwaar qua materiaal en draagt lekker), een chino broek, een net shirt, polo, overhemd met opgerolde mouwen. Kies vooral in de zomer ook voor wat meer kleur dan je misschien gewend bent. Draag schoenen in een lichte kleur of mooie gympen. Dit kan je dragen met blote voeten (risico op zweetvoeten), dus denk ook eens aan onzichtbare sokjes (sokjes die alleen om je voet zitten). Werk je in een functie waarbij je echt een pak moet dragen? Kies dan voor lichte kleuren. Tussen de afspraken door trek je uiteraard je jasje uit. Mocht je toch het gevoel hebben dat je teveel zweet, neem dan een extra overhemd of shirt mee, zodat je halverwege de dag die kan omwisselen.

– afhankelijk in welke sector je werkzaam bent en wat voor baan je hebt kan je kijken wat qua kleding passend is. Kijk om je heen op kantoor wat anderen dragen, check of er richtlijnen binnen het bedrijf zijn over kleding en gebruik je eigen gevoel. Je bent prima in staat om in te schatten wat wel en niet handig is om te dragen.

Tot slot; je verzorgd en representatief kleden passend bij de zakelijke context is ook een vorm van respect naar de ander met wie je samenwerkt. Je laat de ander zien dat je tijd en aandacht aan je presentatie hebt besteed en dat wordt gewaardeerd!