Image that works | Wat heb je aan een imago consultant?
Ik help jou ontdekken wat je uniek maakt, hoe je dat aan anderen laat zien en hoe jij daarmee het werk creëert waar jij blij van wordt. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Die kracht brengt je waar je wilt zijn.
Persoonlijke branding, carriere branding, job consultant, company training
935
post-template-default,single,single-post,postid-935,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wat heb je aan een imago consultant?

Ik krijg wel eens de vraag: wat doe je als imago consultant nou eigenlijk? En nog belangrijker, wat heb je aan een imago consultant? Ik vertel je er graag meer over.

Het werk van een imago consultant
Imago consultants heb je in veel varianten, met verschillende expertises en werken voor verschillende doelgroepen. Wat ons bindt is dat we mensen helpen om hun innerlijk te vertalen naar hun uiterlijk. We helpen mensen om het mooiste van zichzelf te laten zien, maar eigenlijk met nog veel meer. Daarover verderop meer.

Diensten die veel imago consultants aanbieden zijn bijvoorbeeld:
– een kleurenanalyse waarmee je ontdekt welke kleuren jouw uiterlijke kenmerken versterken en zelfs de vertaling maken naar jouw innerlijk, zodat de kleuren echt bij jouw persoonlijkheid passen.
– Met een stijlanalyse worden mensen geholpen om te kijken wat voor kleding het beste past bij hun lichaamsvorm en gezichtsvorm.
– een garderobecheck waarbij je geholpen wordt om jouw kledingkast op te ruimen en up to date te maken met kleding die echt bij jou past en wat voor je doet. Dit wordt vaak gecombineerd met een kleur- en/ of stijladvies.
– een imago advies helpt je om jouw identiteit en persoonlijkheid te laten zien in jouw persoonlijke presentatie, zodat je jezelf op een unieke en authentieke manier kan presenteren. Dit kan ook gecombineerd worden met een kleur- en /of stijladvies.

Mijn expertise
Imago consultants zijn er met verschillende expertises. Ik combineer mijn jarenlange ervaring in het HR- werkveld met mijn expertise als imago consultant. In mijn werk zoek ik altijd naar de juiste match tussen personal brand, werk, imago en persoonlijke presentatie.

Ik richt me op young professionals. Waarom? Vanuit eigen ervaring herken ik de struggles waar veel young professionals tegenaan lopen. Ik was vroeger vrij timide en verlegen, durfde niet goed zichtbaar te zijn en heb vaak getwijfeld over het werk dat ik deed en of ik daarin voldoende tot mijn recht kwam. Ik ben zoekend geweest in wat mij uniek en onderscheidend maakte en hoe ik daarmee het werk kon creëren waar ik gelukkig van werd en optimaal tot mijn recht kon komen.

Ik heb veel geleerd van mijn zoektocht(en) en help daar nu andere young professionals mee. Mijn doel is dat elke young professional in Nederland uniek, onderscheidend, zichtbaar en optimaal tot zijn recht komt in zijn werk. Wanneer wie je bent, wat je wilt en wat je uitstraalt samenvallen, versterken ze elkaar. Dan ben je uniek zichtbaar in je werk!

Waar help ik bij?
Ik help ambitieuze young professionals om zichtbaar tot hun recht te komen in hun werk. Ik help hen ontdekken wat hun uniek en onderscheidend maakt, hoe ze dat vol zelfvertrouwen aan anderen laten zien, uitstralen en inzetten in hun werk. Hierdoor kunnen zij hun talenten en kwaliteiten optimaal benutten en het werk doen waar ze gelukkig van worden.

Dit doe ik door coaching, advies en training te geven, 1 op 1 en voor groepen. Denk bijvoorbeeld aan:
– een personal branding traject, waarbij je ontdekt wat jou uniek en onderscheidend maakt
– een carrière branding traject, waarbij je kansen creëert en jezelf profileert in jouw werk of organisatie en op de arbeidsmarkt
– een persoonlijke presentatie traject, waarbij je leert jezelf te onderscheiden met jouw imago en persoonlijke presentatie
– een personal power traject, waarbij je ontdekt wat jouw grootste kracht is, hoe je dat laat zien en inzet in jouw werk en leven
– een power kleurenanalyse, waarbij je ontdekt wat jouw grootste kracht is en hoe je dit laat zien door middel van kleur
– maatwerktrajecten, trainingen en workshops die gaan over de combinatie tussen personal branding, werk, zichtbaarheid, imago en persoonlijke presentatie

Hoe kies je de juiste imago consultant?
Wil je met een imago consultant aan de slag? Hoe zorg je dan dat je voor de imago consultant kiest die bij jou past? Hierbij een aantal aandachtspunten die je mee kan nemen in je overweging:
– Biedt de imago consultant hulp bij het probleem of vraag die je hebt? Denk hierbij vooral iets verder dan het product of dienst die wordt geboden. Wat is de vraag achter de vraag die je hebt. Wil je een kleurenanalyse om te weten welke kleuren je goed staan? Of wil je eigenlijk je vol zelfvertrouwen kunnen presenteren. Helpt de imago consultant je om jouw daadwerkelijke doel te realiseren?

– Heb je een klik met de imago consultant? Het is mensenwerk en je wil je op je gemak en begrepen voelen met jouw vraag. Zorg dus dat je weet met wie je aan de slag gaat. Bekijk de website, social media kanalen en neem persoonlijk contact op om kennis te maken. Op die manier kan je bijvoorbeeld telefonisch al jouw vraag en waar je tegenaan loopt bespreken en kijken of je een klik hebt.

– Sluit de expertise van de imago consultant aan bij jouw vraag?

– Werkt de imago consultant vaker voor de doelgroep waartoe jij behoort?

– Prijzen vergelijken kan interessant zijn. Echter realiseer je dat het vaak appels met peren vergelijken is. Zo is de klik en het gevoel dat je bij iemand hebt heel belangrijk. Denk bij de prijs niet alleen aan het product of dienst dat je afneemt maar aan de vraag of probleem waarmee je naar een imago consultant gaat. De hulp en expertise die je krijgt gaat veel verder dan een traject, analyse, advies of training. Een imago consultant helpt je onder andere met het vergroten van je zelfvertrouwen, jezelf beter te leren kennen, jezelf meer zichtbaar te maken, jouw unieke identiteit en persoonlijkheid te ontdekken en nog meer leren uitdragen etc. Hier heb je de rest van je leven iets aan.

Tot slot, geniet ervan als je met een imago consultant aan de slag gaat. Dit is een cadeau aan jezelf, waarmee je jezelf versterkt en jezelf nog meer laat zien. Je bent het waard. Veel plezier!